Samtaler / spiritualitet

Både Karsten og min verdensopfattelse udspringer af en helt klassisk forståelse af verden – hvor alt som er fysisk til stede og som kan ses, vejes og måles – eksisterer. Men i takt med at jeg fra 2008 måtte erkende min sensitivitet, og integrere det jeg sansede i min verdensopfattelse, skabte dette nogle udfordringer i mine og Karstens samtaler.

Min verdensopfattelse udviklede og ændrede sig, og blev til som jeg skriver i bogen:

Egentlig er spiritualitet noget meget virkeligt for mig i den fysiske verden, da det præcis svarer til, hvad jeg oplever fysisk med mit sanseapparat. Det er blot meget subjektivt oplevet, og det er derfor ikke noget, der kan gentages og kopieres med/for andre mennesker og i andre situationer, og derfor ikke noget, der kan rummes inden for den traditionelle videnskabelige metode.

Som vi plejer, har vi altid lange samtaler for at håndtere de udfordringer livet byder os, og denne juletid har ikke været nogen undtagelse. For mit vedkommende har denne jul båret præg af, at vores bog blev skrevet og udgivet, og har vist sig som et symbol på at den tid nu er afrundet. Tiden hvor vi skulle holde sammen på forholdet for at bevare familien intakt, og hvor min håndtering af børnenes behov altid kom før Karstens behov er slut, og der skal nu etableres grundlag for en ny tid.

I dagens samtale mellem Karsten og jeg, stod det da også lysende klart at, at vores forhold til spiritualitet vil blive noget som fylder i vores kommende samtaler og forventningsafstemninger. Jeg må erkende at mit sanseapparat – og dermed min virkelighed – har åbnet sig for en helt ny dimension af verden. Den verden jeg opfatter, er over en kort årrække blevet helt anderledes og omfatter både andre væsener og energityper og dermed ting som ligger langt fra min oprindelige verdensopfattelse. En opfattelse, som langsomt, men stædigt har åbnet sig, og som kolliderer med det Karsten sanser i verden. En verden i mig, som for tiden er fyldt med et enhjørningeunivers, der ønsker at præsentere sig jorden og som allerede nu er nedskrevet i et udkast til en af mine kommende bøger.

Som Karstens og min bog om Særlig Sensitivitet i Familien beskriver, er Karsten heldigvis et rummeligt og tålmodigt menneske, så mon ikke også at han med tiden kan rumme mit nye verdenssyn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *